Primul lot de asistență medicală oferit de Uniunea Europeană a ajuns în R. Moldova

  • 14 Iulie 13:34
Primul lot de asistență medicală oferit de Uniunea Europeană a ajuns în R. Moldova

Primul lot de asistență medicală oferit de Uniunea Europeană a ajuns la această oră în Republica Moldova. Este vorba despre echipamente și medicamente necesare medicilor în lupta cu noul coronavirus. Echipamentele de protecție vor ajunge și la pacienți.

Ajutoarele promise de Uniunea Europeană au ajuns în Republica Moldova. De astăzi, medicii vor fi mai bine protejați în timp ce luptă cu noul coronavirus. Primul lot de asistență medicală conține 1 milion 200 de mii de măști de protecție și câteva sute mii de respiratoare. De asemenea, s-au recepționat halate și ochelari de protecție. Acest ajutor este  doar o parte din asistența umanitară pe care Uniunea Europeană a decis să o aloce țărilor din Parteneriatul Estic.

Al doilea lot va sosit curând în Rep. Moldova. El va conține peste 300 de mii de mănuși, vor fi livrate concentratoare de oxigen, monitoare pentru pacienți, ventilatoare pentru respirația asistată. În curând, în Republica Moldova vor ajunge oximetre, kituri pentru efectuarea testării de laborator. Toate aceste instrumente sunt necesare pentru a ajuta și proteja lucrătorii medicali din prima linie.

Ajutorul medical este oferit de Uniunea Europeană în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății, după cum a precizat pentru Radio Chișinău, comunicatoarea Oficiului Organizației Mondiale a Sănătății din Rep. Moldova, Rodica Munteanu.

Achizițiile au fost făcute de OMS, care a verificat calitatea și siguranța medicamentelor, în timp  ce banii au fost oferiți de Uniunea Europeană.

Pentru Rep. Moldova, Uniunea Europeană a acordat un ajutor de urgență nerambursabil de 87 de milioane de euro și alte 100 de milioane de euro asistență macrofinanciară anticriză pentru a atenua consecințele pandemiei.

Primul lot de asistență medicală oferit de Uniunea Europeană a ajuns în R. Moldova

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
26
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,1 m/s
Fri
27
Sat
25
Sun
23
Mon
23
Tue
24

Curs oficial BNM 07 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6789 -0.0106
USD 16.6157 -0.0223
RON 4.0694 -0.0038
UAH 0.6000 -0.0012
RUB 0.2261 -0.0016
Arhivă Radio Chișinău