Primul lot de ajutoare românești, anunțat de liderul de la Cotroceni, Klaus Iohannis în timpul vizitei sale la Chișinău, a ajuns în R. Moldova

  • 06 Ianuarie 2021 11:59
Primul lot de ajutoare românești, anunțat de liderul de la Cotroceni, Klaus Iohannis în timpul vizitei sale la Chișinău, a ajuns în R. Moldova

Primul lot de ajutoare românești, anunțat de liderul de la Cotroceni, Klaus Iohannis în timpul vizitei sale la Chișinău, a ajuns în Republica Moldova. La această oră, la Spitalului Clinic Militar Central din Chișinău are loc ceremonia de transmitere a lotului ce conține o tonă de medicamente, dar și echipamente în valoare de peste 30 de mii de euro, pentru combaterea pandemiei de COVID-19, donate de Ministerul Apărării Naționale din România.

 Potrivit unui comunicat al Ambasadei României la Chișinău, este vorba de Clorom, combinezoane, măști și viziere de protecție, alcool sanitar și măști chirurgicale.

Amintim că în cadrul vizitei sale la Chișinău, pe 29 decembrie, președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat un nou pachet de asistență pentru Republica Moldova. Astfel, Bucureștiul ne va oferi 200 de mii de doze de vaccin anti-Covid, dar și medicamente și echipament medical. Totodată, în perioada următoare, la Chișinău vor veni experți din România care vor oferi asistență pentru a pune la punct strategia de vaccinare.

De asemenea s-a decis reluarea finanțării pentru proiecte concrete în baza unui grant nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro, sprijin pentru agricultori sub formă de 6.000 de tone de motorină, sprijin pentru societatea civilă și mass-media în valoare de cel puțin 250 de mii de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău