Primul lider de stat care a murit de COVID-19

  • 14 Decembrie 2020 13:31
Primul lider de stat care a murit de COVID-19

Premierul statului Eswatini (fost Swaziland), Ambrose Dlamini, este primul lider de stat din lume care a murit de COVID-19, la o lună după ce a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, informează BBC, citat de DIGI24.ro.

Conform unui comunicat de presă guvernamental, Dlamini, în vârstă de 52 de ani, a murit duminică într-un spital din Africa de Sud (țară cu care micul regat Eswatini se învecinează), unde premierul se trata de COVID-19, notează sursa citată. 

Ambrose Dlamini a condus guvernul Eswatini din octombrie 2018. Eswatini este una dintre ultimele monarhii absolutiste din Africa.

Cu o populație de un milion de locuitori, Eswatini (cunoscut sub denumirea de Swaziland, până în 2018) a înregistrat 6.768 de infecții cu COVID-19 și 127 de decese provocate de SARS-Cov-2.

Pe 16 noiembrie, Dlamini a anunțat că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus și declara, la acel moment, că este asimptomatic și că se simte bine.

Pe 1 decembrie, un comunicat al guvernului anunța că premierul a fost transferat la un spital din Africa de Sud.

Duminică, 13 decembrie, un alt comunicat guvernamental a precizat că Dlamini a murit „în timp ce se afla sub îngrijire medicală într-un spital din Africa de Sud”, fără a fi oferite alte detalii.

Țara e condusă din 1986 de regele Mswatii al III-lea, un monarh absolut care tratează dur orice formă de opoziție și e acuzat că folosește fondurile publice pentru cheltuieli personale. În 2018, regele a decretat schimbarea denumirii țării din Swaziland în Regatul Eswatini, pentru ca lumea să nu mai confunde această țară africană cu Elveția (Switzerland).

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău