Primul judecător condamnat pentru luare de mită, revine în funcție

  • 11 Iulie 2017 16:55
Primul judecător condamnat pentru luare de mită, revine în funcție

Gheorghe Popa, primul magistrat prins în flagrant cu mită și condamnat în 2014 de către Judecătoria sectorului Buiucani la șapte ani de închisoare cu executare, achitat de Curtea de Apel Chișinău, iar apoi și de Curtea Supremă de Justiție, revine în funcția de judecător.

Decizia a fost luată de membrii Consiliului Superior al Magistraturii marți, 11 iulie, după ce Gheorghe Popa a depus o cerere prin care a solicitat să fie anulată suspendarea sa din funcție, scrie Anticoruptie.md.

Judecătorul Gheorghe Popa a fost învinuit de către Procuratura Anticorupție pentru că, în octombrie 2013, aflându-se în biroul său de serviciu din cadrul Judecătoriei Telenești, având spre examinare o cauză civilă privind încasarea datoriei, a acceptat de la pârât, prin intermediul avocatului său, 200 de dolari pentru scoaterea de pe rol a cererii reclamantului. După ce a scos cererea reclamantului de pe rol, a doua zi, în biroul său, Gheorghe Popa a primit banii de la apărător, fiind documentat și reținut în flagrant. Instanța de fond l-a condamnat la șapte ani de închisoare cu executare, iar Curtea de Apel Chișinău l-a disculpat. Instanța a dispus încetarea procesului penal pentru că fapta judecătorului de la Telenești, suspendat din funcție, nu a constituit o infracțiune, ci o contravenție, iar procesul contravențional a fost încetat în legătură cu expirarea termenului de prescripție.

Detalii pe anticoruptie.md

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău