Primul ghișeu unic pentru serviciile din domeniul muncii și protecției sociale va fi deschis la Chișinău

  • 10 Februarie 11:16
Primul ghișeu unic pentru serviciile din domeniul muncii și protecției sociale va fi deschis la Chișinău

Serviciile din domeniul muncii și protecției sociale vor fi prestate la un ghișeu unic. Un acord de colaborare în acest sens a fost semnat, în data de 9 februarie, de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale cu instituții și structuri subordonate și Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS).

Potrivit CNAS, ghișeul unic este un mecanism prin care este facilitat accesul rapid și convenabil a cetățenilor la informații și servicii publice în domeniul muncii și protecției sociale într-un singur punct de acces, adaptat nevoilor beneficiarilor, prin implementarea unor practici și instrumente inovatoare.

Deschiderea proiectului pilot va avea loc în data de 12 februarie curent, iar pilotarea Ghișeului unic se va realiza în cadrul Casei Teritoriale de Asigurări Sociale sect. Botanica, mun. Chișinău, str. Burebista, 108.

Astfel,  în cadrul Ghișeului unic vor fi prestate, pe lingă serviciile  Casei Naționale de Asigurări Sociale, și serviciile din domeniul muncii și protecției sociale oferite de către instituțiile subordonate Ministerului Muncii și Protecției Sociale, și anume Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, Consiliul National pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, Centrul Republican Experimental Protezare, Ortopedie și Reabilitare, Agenția Teritorială de Asistența Socială Centru și Inspectoratul de Stat al Muncii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău