Primul forum public va avea loc mâine

  • 13 Octombrie 2015 14:32
Primul forum public va avea loc mâine

Președinția, Parlamentul și Guvernul organizează, miercuri, 14 octombrie, primul Forum Public cu participarea clasei politice, societății civile, mediului academic, partenerilor sociali, oamenilor de creație și altor actori publici importanți.

În cadrul Forumului, va fi lansat dialogul pentru semnarea Pactului Social „Pentru Moldova”, anunță serviciul de presă al Președinției.

Scopul evenimentului este de a crea un consens național pentru identificarea modului de soluționare a disputelor din societate și a acțiunilor care sunt necesare pentru depășirea impasului în care se află țara.

Amintim că Nicolae Timofti, Andrian Candu și Valeriu Streleț au semnat săptămâna trecută un Apel public pentru dialog social, prin care cheamă la implicarea clasei politice și a societății civile pentru identificarea în comun a soluțiilor de rezolvare a disputelor și de ieșire din impasul în care se află astăzi Republica Moldova.

Autoritățile invită sectorul asociativ civic, clasa politică, mediul academic, asociațiile de creație, partenerii sociali (sindicatele și patronatele) și alți actori publici relevanți să participe la lansarea unui dialog deschis, menit să pună bazele unei platforme comune, pentru a consolida societatea și a crea condiții pentru dezvoltarea stabilă a țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău