Primul episod din sezonul 8 al Game of Thrones este online

  • 15 Aprilie 2019 09:37
Primul episod din sezonul 8 al Game of Thrones este online

Game of Thrones este serialul superlativelor: cel mai scump, cel mai vizionat, cel mai piratat, cel mai premiat. Începând din această dimineață, ultimul sezon este disponibil și pentru publicul din România. Pe platforma HBO GO a fost publicat online primul episod din sezonul 8 al GoT, potrivit Digi24.ro.

Lansat în 2011, serialul 'Game of Thrones', GoT pentru cunoscători, a sedus de la un sezon la altul din ce în ce mai mulți telespectatori. În 2014, a devenit serialul HBO cu cea mai mare audiență, detronând renumita producție 'The Sopranos'.

Ultimul episod din sezonul al șaptelea a fost urmărit în seara în care a fost difuzat de 16,5 milioane de fani în Statele Unite, un record absolut pentru un serial TV.

Dincolo de Atlantic, episoadele precedentului sezon difuzat au fost vizionate, în medie, de peste 30 de milioane de persoane, potrivit HBO.

Mai multe posturi de televiziune, precum OCS în Franța și Sky Atlantic în Regatul Unit, au decis să îl difuzeze simultan cu difuzarea sa în Statele Unite, adică la miezul nopții.

Cel de al optulea sezon este anunțat drept cel mai scump din istoria serialelor TV, cu un buget de 15 milioane de dolari pe episod, respectiv 90 de milioane de dolari pentru cele șase episoade.

Pe lângă efectele speciale, provocările generate de amenajarea decorurilor naturale și onorariile actorilor (peste 1,1 milioane de dolari pe episod pentru cei mai importanți cinci actori principali), valoarea facturilor a crescut vertiginos, cu atât mai mult cu cât episoadele acestui ultim sezon sunt mai lungi - o oră și douăzeci de minute pentru ultimele trei, durate similare celor ale unor filme de lungmetraj. Doar episodul pilot a costat aproape 10 milioane de dolari în condițiile în care cel mai scump sezon difuzat, al șaptelea, a costat 100 de milioane de dolari.

Investiția este rentabilă, potrivit The New York Times, întrucât franciza "Game of Thrones" a adus anual postului HBO încasări de 1 miliard de dolari.

Este, de asemenea, serialul recompensat cu cele mai multe premii Emmy - 47 în total.

Sursa: Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău