Primul discurs de Crăciun al Regelui Charles. Suveranul va aduce un omagiu moștenirii reginei

  • 24 Decembrie 2022 16:00
Primul discurs de Crăciun al Regelui Charles. Suveranul va aduce un omagiu moștenirii reginei

Regele Charles va include un omagiu pentru regretata sa mamă, regina Elisabeta a II-a, în primul său discurs de Crăciun în calitate de suveran al Regatului Unit, scrie BBC citat de digi24.ro.

O primă fotografie cu monarhul în timp ce înregistrează mesajul de Crăciun a fost făcută publică și îl arată pe Charles la Windsor. Urmează ca mesajul suveranului să fie difuzat în ziua de Crăciun, la ora 15:00 GMT.

Anul trecut, în ultimul ei mesaj de Crăciun, regina a vorbit de „predarea ștafetei” către noua generație. Primul mesaj al fiului ei cu această ocazie, va fi în amintirea moștenirii sale. În 2022, va fi primul mesaj televizat de la familia regală care nu va fi susținut de regretata regină.

Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord a murit în luna septembrie, la vârsta de 96 de ani. Anul acesta, familia regală revine la tradiția de a petrece Crăciunul la Sandringham, în Norfolk, după ce din cauza Covid-19 și îngrijorărilor cu privire la sănătatea reginei, familia a rămas la Windsor, anul trecut.

Prințul și Prințesa de Wales vor petrece, de asemenea, Crăciunul alături de regele Charles. Mesajul de Crăciun al regelui continuă o tradiție veche de 90 de ani – primul mesaj difuzat live a fost la radio, în 1932, transmis de la Sandringham de regele George al V-lea, străbunicul lui Charles, scriptul fiind compus de autortul Rudyard Kipling. În 1957, Elisabeta a II-a a transmis primul discurs televizat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:73 %
Vint:4,63 m/s
Sun
20
Mon
22
Tue
22
Wed
24
Thu
21
Arhivă Radio Chișinău