Primul contraceptiv pentru bărbați va fi testat începând din aprilie

  • 06 Ianuarie 2018 20:57
Primul contraceptiv pentru bărbați va fi testat începând din aprilie

În aprilie va fi testat primul contraceptiv pentru bărbați. Este vorba despre un gel care reduce numărul de spermatozoizi.

Cercetătorii din Statele Unite studiază efectele gelului de peste zece ani, dar abia anul acesta vor demara testele clinice. Ei au făcut un studiu inițial, timp de 6 luni, pe câțiva subiecți și spun că efectele au fost impresionante. Numărul de spermatozoizi a scăzut la mai puțin de un milion pe mililitru pentru 89 la sută dintre participanți. O astfel de cantitate este insuficientă pentru fecundarea unui ovul.

Ei spun că bărbații trebuie să aplice pe brațe și umeri, în fiecare zi, această substanță, care are în compoziție doi hormoni sintetici, testosteron și progesteron. Acesta din urmă împiedică producția de spermă, dar este nevoie de testosteron ca să nu apară dezechilibre hormonale.

Testele vor dura patru ani și, dacă vor avea rezultatele așteptate, gelul va ajunge în farmacii. Chiar dacă împiedică o sarcină nedorită, cu siguranță nu este eficient împotriva bolilor cu transmitere sexuală.

Sursa: Digi24 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
8
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
6
Arhivă Radio Chișinău