Primul centru de vaccinare drive-through din București se deschide joi. Nu este nevoie de programare

  • 28 Aprilie 2021 16:10
Primul centru de vaccinare drive-through din București se deschide joi. Nu este nevoie de programare

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) din România a anunțat că joi se deschide primul centru de vaccinare drive-through din București, transmite DIGI24.ro.

Potrivit CNCAV, primul centru de tip drive-through din Capitală va funcționa în Piața Constituției zilnic, în intervalul orar 8.00-20.00. Centrul va dispune de patru fluxuri, iar vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer, notează sursa citată.

Cei care vor să se vaccineze trebuie să se prezinte prezenta doar cu actul de identitate și chestionarul de triaj care poate fi completat anterior prezentării la vaccinare.

Vaccinarea se realizează fără programare

Vaccinarea se realizează fără programare în Platforma RoVaccinare, iar datele persoanelor vaccinate vor fi introduse, ulterior, în Registrul Electronic Național de Vaccinare.

Organizatorii anunță că agenții de îndrumare a traficului vor asigura fluidizarea accesului către zona de triaj, vaccinare și supraveghere post vaccinare, iar vaccinarea se efectuează fără a fi necesară
părăsirea mașinii.

„În perioada de supraveghere, se emite adeverința de vaccinare iar medicul înscrie pe aceasta data la care se va efectua cea de a doua doză”, au mai transmis organizatorii.

Primul centru de tip drive-through a fost deschis în data de 24 aprilie la Deva, în Hunedoara, unde au fost vaccinate 3.239 de persoane. În data de 26 aprilie, a fost deschis al doilea centru de tip drive-through din România, în Cluj, fiind vaccinate 1.038 de persoane, iar miercuri a fost deschis cel de-al treilea centru în Arad, unde au fost vaccinate 40 de persoane în primele patru ore de la deschidere.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina credinței
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,66 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
19
Thu
18
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău