Primul caz de reinfectare cu COVID-19 în SUA. Pacientul a fost infectat cu două forme diferite ale virusului

  • 29 August 2020 09:05

Medicii au identificat primul caz de reinfectare cu COVID-19 în SUA. Este vorba despre un tânăr din Nevada, infectat a doua oră cu noul COVID-19.Cercetătorii au descoperit, în urma testelor genetice, că bărbatul a contractat două virusuri diferite, potrivit CNN, preluat de Digi24.ro

Pacientul a fost diagnosticat pentru prima dată cu COVID-19 în aprilie, după ce a prezentat dureri în gât, tuse, cefalee, greață și diaree, au scris cercetătorii într-un studiu publicat joi. Starea sa s-a îmbunătățit, iar apoi a avut două teste negative.

A continuat să se simtă bine timp de aproximativ o lună. Apoi, pe 31 mai, a început să facă febră, și a prezentat dureri de cap, amețeli, tuse, greață și diaree, scrie Mediafax. Cinci zile mai târziu, el a fost internat în spital și a avut nevoie de oxigenare mecanică. El a fost testat din nou pentru COVID-19, iar rezultatele au fost pozitive.

Cercetătorii din Nevada au examinat materialul genetic de la ambele mostre de COVID colectate de la bărbat, iar analiza lor sugerează că a avut două infecții virale distincte.

Rezultatele cercetării arată că oamenii se pot îmbolnăvi de COVID-19 de mai multe ori.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău