Primul caz de acordare a cetățeniei R.Moldova în schimbul investițiilor. Igor Dodon a semnat decretul

  • 05 Aprilie 2019 12:33
Primul caz de acordare a cetățeniei R.Moldova în schimbul investițiilor. Igor Dodon a semnat decretul

Președintele Igor Dodon a dispus "acordarea cetățeniei Republicii Moldova unui cetățean străin (solicitant principal) în baza datelor de identificare в„–SP/01/2018".

Decretul corespunzător, semnat de șeful statului, a fost publicat în "Monitorul Oficial" și a intrat în vigoare vineri, 5 aprilie.

Surse din cadrul administrației președintelui au confirmat pentru corespondentul agenției INFOTAG că acesta este primul caz de acordare a cetățeniei moldovenești în schimbul investițiilor.

Potrivit programului, un investitor străin poate obține cetățenia R. Moldova dacă transferă în Fondul de Dezvoltare Durabilă cel puțin 100 mii de euro sau 250 mii într-un domeniu de afaceri de importanță strategică.

Programul este implementat de consorțiul internațional MIC Holding LLC, Henley & Partners Holdings Ltd, Henley & Partners Government Services Ltd și Henley & Partners International Ltd.

Experții atenționează că programul acordării cetățeniei R. Moldova în schimbul investițiilor prezintă mai multe riscuri, cum ar fi spălarea de bani, evaziunea fiscală și ar putea transforma țara noastră într-un paradis fiscal. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău