Primul bărbat care va deține funcția de redactor-șef al revistei British Vogue

  • 11 Aprilie 2017 10:44
Primul bărbat care va deține funcția de redactor-șef al revistei British Vogue

Un bărbat va deține pentru prima dată în istoria de un secol a revistei de modă British Vogue funcția de redactor-șef. Edward Enninful, actualul director de creație și modă al revistei americane W, va prelua atribuțiile Alexandrei Shulman de la 1 august, informează independent.co.uk citat de News.ro.

Potrivit The Guardian, Edward Enninful, în vârstă de 45 de ani, este primul bărbat care nu aparține rasei caucaziene și care va conduce o revistă de modă mainstream pentru femei.

Născut în Ghana, noul redactor-șef al British Vogue a crescut în vestul Londrei, într-o familie cu șase copii, și a început să fie interesat de modă datorită mamei lui, care era croitoreasă.

Cariera lui a început la vârsta de 16 ani, când a devenit model. Până la vârsta de 18 ani, devenise deja director de stil la revista i-D.

Edward Enninful a fost editor colaborator la varianta italiană a revistei Vogue și, apoi, a ediției americane, înainte de a se alătura echipei revistei W, în anul 2011. În anul 2016, a primit titlul de ofițer al Ordinului Imperiului Britanic pentru servicii deosebite aduse modei. 

A lucrat alături de nume importante din lumea modei, precum Giorgio Armani, Christian Dior, Dolce and Gabbana, Mulberry, Valentino, Calvin Klein, Fendi, Gucci, Hugo Boss și Missoni, potrivit bbc.com. 

”Datorită talentului și experienței sale, Edward Enninful este cât se poate de pregătit pentru a își asuma responsabilitatea la British Vogue”, a spus Jonathan Newhouse, președintele Condé Nast, compania care deține Vogue.

Alexandra Shulman a anunțat, în luna ianuarie, că va părăsi funcția de redactor-șef al British Vogue, pe care a deținut-o timp de peste 25 de ani, a anunțat Condé Nast International.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău