Prim-ministrul României: Vrem să vedem R. Moldova în Uniunea Europeană

  • 11 Aprilie 2022 18:07
Prim-ministrul României: Vrem să vedem R. Moldova în Uniunea Europeană

Prim-ministrul României Nicolae Ciucă salută faptul că Republica Moldova a primit chestionarul Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la UE, menționând că Guvernul român este pregătit să ofere sprijin în formularea răspunsului.

"Salut noul pas al Republicii Moldova pe calea europeană. Guvernul României este pregătit să ofere sprijin în formularea răspunsului la chestionarul Comisiei Europene. Vrem să vedem Republica Moldova în Uniunea Europeană", a scris premierul român, luni, pe Twitter.

Menționăm că și președintele României, Klaus Iohannis, a venit cu un mesaj, în contextul înmânării de către Comisia Europeană a chestionarului de aderare pentru Republica Moldova.

„Înmânarea de către Comisia Europeană a chestionarului de aderare este o etapă importantă a drumului european al Republicii Moldova, iar România îi este alături și îi oferă tot sprijinul său”, a declarat Klaus Iohannis într-un mesaj pe Twitter. 

Republica Moldova a primit luni chestionarul Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la UE a Republicii Moldova.

"Astăzi, la Luxemburg, domnul comisar pentru vecinătate și extindere Oliver Varhelyi mi-a înmânat chestionarul Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la UE a Republicii Moldova. Răspunsurile pe care le vom oferi întrebărilor din acest chestionar vor reprezenta radiografia situației noastre de moment, arătând cât suntem de pregătiți pentru aderarea la Uniunea Europeană și, în același timp, ne vor indica unde trebuie să depunem eforturi suplimentare. Țara noastră își accelerează parcursul european", a scris ministrul moldovean al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, pe Facebook. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău