Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a întreprins o vizită oficială la Mitropolia Basarabiei

  • 12 Februarie 2022 12:11
Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a întreprins o vizită oficială la Mitropolia Basarabiei

Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a întreprins vineri, 11 februarie,  o vizită oficială la sediul central al Mitropoliei Basarabiei din Chișinău.

Premierul României a purtat convorbiri cu membrii Sinodului Mitropolitan cu care a discutat despre situația instituțiilor și comunităților Mitropoliei Basarabiei, necesitatea perfecționării cadrului legislativ al Republicii Moldova în domeniul cultelor în vederea alinierii normelor europene, necesitatea edificării unor noi catedrale românești în municipiile Chișinău, Bălți și Cahul, ca centre ale spiritualității ortodoxe românești și crearea unui cadru stabil și permanent de cooperare între Mitropolia Basarabiei și Guvernul României, anunță un comunicat al Mitropoliei Basarabiei.

În cadrul discuțiilor, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru a subliniat  că Mitropolia Basarabiei este singura instituție națională din perioada interbelică de aur reactivată peste  Prut și reprezintă un factor integrator al spațiului cultural și spiritual comun al României și Republicii Moldova, asigurând unitatea trans-politică a lumii românești.

Premierul României  s-a arătat preocupat de situația structurii locale a Patriarhiei Române și a subliniat faptul că Guvernul României va continua să sprijine activ Mitropolia Basarabiei .

La întâlnire a participat, de asemenea, Excelența Sa, Domnul Daniel Ioniță, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României la Chișinău.

În cadrul ședinței comune a Guvernelor Republicii Moldova și României care s-a desfășurat pe 11 februarie  la Chișinău, Nicolae Ciucă a subliniat că autoritățile de la București contează pe sprijinul Guvernului Republicii Moldova în ceea ce privește subiectul Mitropoliei Basarabiei, parte a Patriarhiei Române, în privința cărora ar dori să vadă progres.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău