Prim-ministrul României, mesaj pentru cetățenii R. Moldova: Vă încredințez că suntem aproape și contați pentru noi. Sunteți frații noștri

  • 10 Februarie 2022 13:22
Prim-ministrul României, mesaj pentru cetățenii R. Moldova: Vă încredințez că suntem aproape și contați pentru noi. Sunteți frații noștri

Fiecare cetățean al R. Moldova contează pentru România, dă asigurări prim-ministrul României, Nicolae Ciucă.

Declarații în acest sens au fost făcute de către oficialul român în cadrul unui interviu exclusiv pentru portalul Deschide.MD.

„Aș dori să vă încredințez că suntem aproape, că ne pasă, că vă sprijinim și contați fiecare dintre dumneavoastră pentru noi. Sunteți frații noștri, avem aceleași rude de sânge, dorim să reușiți și nu așteptăm, ci participăm la tot acest efort pentru a reuși”, a declarat Nicolae Ciucă în cadrul interviului.
În context, premierul român a remarcat faptul că R. Moldova are un Guvern care își dorește să treacă prin criză cu cât mai puține suferințe pentru cetățeni.
„Trăim cu toții vremuri grele. Pandemia și creșterile artificiale de prețuri la energie ne afectează pe toți și ne fac viața grea. Sunt multe lucruri care vin din urmă și pe care un guvern pus pe treabă e obligat să le ia în piept. Pe de altă parte, un trai mai bun în plină criză e greu de obținut imediat, chiar dacă perspectiva este pozitivă. Trebuie să aveți încredere și să știți că aveți un Guvern care își dorește și încearcă să treacă prin criză cu cât mai puține costuri și suferințe pentru cât mai mulți dintre dumneavoastră. În plus, în momentele de criză contează unitatea și solidaritatea, iar mult din presiunea acestor crize se poate compensa prin această solidaritate, prin a demonstra că suntem uniți, că funcționăm ca o comunitate umanăsolidă, unită”, a menționat premierul român.

Nu în ultimul rând, Nicolae Ciucă a accentuat că doar împreună putem demonstra că suntem un popor.

„După cum știți, sunt militar, și în experiența mea am învățat că, și în momentele cele mai grele, nu trebuie să lași pe nimeni în urmă. Sigur, unii reușesc mai bine, alții mai greu, dar numai împreună, cu întreaga societate, putem demonstra că suntem un popor și reușim să mergem înainte, să realizăm toate câte sunt necesare pentru a ușura eforturile, chinurile și suferințele celor mai puțin norocoși și mai săraci dintre noi. Doar împreună putem reuși, arătând în primul rând că suntem oameni. Acesta este mesajul meu pentru fiecare cetățean al Republicii Moldova”, a conchis premierul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău