Prim-ministrul Regatului Țărilor de Jos și-a exprimat dorința de a oferi ajutor R.Moldova în procesul de reformare a economiei și a sistemului de justiție

  • 02 Februarie 2022 18:00
Prim-ministrul Regatului Țărilor de Jos și-a exprimat dorința de a oferi ajutor R.Moldova în procesul de reformare a economiei și a sistemului de justiție

Prim-Ministrul Regatului Țărilor de Jos, Mark Rutte a exprimat dorința să ajute R. Moldova în procesul de reformare a economiei și a sistemului de justiție. Aflat într-o vizită oficială la Chișinău, oficialul olandez a îndemnat cetățenii să acorde mai mult credit guvernului, precizând că este nevoie de timp pentru a realiza reformele.

În timpul declarațiilor de presă susținute împreună cu președinta Maia Sandu, Mark Rutte a spus că în luna mai la Chișinău va sosi și o delegație a oamenilor de afaceri olandezi. În prezent, în Republica Moldova sunt 153 de întreprinderi cu capital olandez: în IT, domeniul imobiliar, finanțe și construcții.

De asemenea, autoritățile de la Haga se declară deschise să fie ambasadori ai Republicii Moldova în procesul de aplicare a Acordului de Asociere cu UE.

La rândul său, președinta Maia Sandu a apreciat că în cei 30 de ani de relații diplomatice, Țările de Jos au fost mereu un partener important pentru promovarea obiectivelor de integrare europeană. Șefa statului a apreciat și asistența de dezvoltare oferită de Țările de Jos în domeniul drepturilor omului, guvernare, justiție, mass-media și stat de drept.

Maia Sandu a spus că autoritățile de la Chișinău mizează pe susținerea autorităților de la Haga în dialogul cu UE. „Contăm pe sprijinul dvs. în realizarea agendei de reforme. E nevoie să oferim susținere celor care au avut de suferit de pe urma acelor două crize: sanitară și energetică”, a declarat Maia Sandu.

De asemenea, președinta a spus că Republica Moldova și-ar dori sprijin și asistență în domeniile energiei regenerabile și agricultură.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău