Prim-ministrul Natalia Gavrilița, întâlnire la vârf în SUA. Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a promis încă 64,5 milioane de dolari pentru Republica Moldova

  • 20 Iulie 09:24
Prim-ministrul Natalia Gavrilița, întâlnire la vârf în SUA. Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a promis încă 64,5 milioane de dolari pentru Republica Moldova

Secretarul de stat Antony J. Blinken s-a întâlnit miercuri cu prim-ministrul Natalia Gavrilița la Washington, anunță purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price.

”Secretarul Blinken și prim-ministrul Gavrilița au discutat despre  continuarea asistenței americane pentru a sprijini agenda de reformă  democratică a Moldovei, securitatea energetică și răspunsul său umanitar  la războiul neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei. Secretarul a  felicitat Moldova pentru obținerea statutului de candidat la UE și  pentru progresele înregistrate de aceasta în ceea ce privește  continuarea reformelor pentru a avansa integrarea sa europeană”, anunță  Ned Price, potrivit G4Media.

De la 24 februarie, Statele Unite au alocat aproape 75 de milioane de  dolari în asistență umanitară și aproape 124 de milioane de dolari în  asistență economică și de securitate pentru Republica Moldova.

”Secretarul și prim-ministrul au discutat, de asemenea, despre  anunțul făcut în cadrul Platformei de Sprijin pentru Moldova de la  București, la 15 iulie, conform căruia guvernul SUA, în colaborare cu  Congresul, intenționează să programeze o sumă suplimentară de 64,5  milioane de dolari pentru a sprijini rezistența democratică și economică  pe termen lung a Moldovei și pentru a ajuta Moldova să-și apere  suveranitatea”, mai precizează purtătorul de cuvânt al Departamentului  de Stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,75
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,24 m/s
Mon
14
Tue
11
Wed
13
Thu
15
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău