Prim-ministrul Natalia Gavrilița a discutat cu directorul executiv al BERD

  • 10 Noiembrie 2022 11:23
Prim-ministrul Natalia Gavrilița a discutat cu directorul executiv al BERD

Direcțiile prioritare de cooperare dintre Guvern și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru următoarea Strategie de țară 2023-2028, dar și proiectele de consolidare a sectorului energetic au fost discutate astăzi, în cadrul unei întrevederi a prim-ministrului Natalia Gavrilița cu Matteo Patrone, director executiv pentru Europa de Est și Caucaz al BERD, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și protocol a Executivului.

Părțile au făcut un schimb de opinii privind prioritățile Strategiei și direcțiile de dezvoltare pentru perioada următoare. De asemenea, a fost accentuată necesitatea consolidării sectorului energetic al Republicii Moldova, prin investiții în dezvoltarea surselor alternative de energie.  

„În pofida pregătirilor pe care le-am făcut încă de la începutul verii, facem cu greu față crizelor în domeniul energetic care ne lovesc constant. Economisim mult. În această lună, cetățenii noștri și instituțiile de stat au economisit aproximativ 50% din consumul de energie și facem tot ce putem pentru a spori eficiența energetică. Sunt sigură că, datorită suportului BERD, vom  reuși să susținem și sectorul privat, afectat de criză. Vă mulțumim pentru tot sprijinul oferit în domeniul energetic, acum când Moldova are nevoie de acest ajutor mai mult ca oricând”, a declarat prim-ministrul Gavrilița. 

„Vedem apetitul sănătos al acestui Guvern pentru reforme structurale și vedem că sunteți aliniați la tot ce înseamnă eficiență și incluziune energetică. Suntem convinși că ajutorul pe care îl oferim merge exact acolo unde este necesar și vreau să vă asigur că veți avea tot suportul nostru și în continuare”, a spus directorul executiv BERD, Matteo Patrone. 

Oficialii au făcut o retrospectivă a proiectelor implementate cu sprijinul BERD și au trasat direcții noi de dezvoltare în domeniul infrastructurii, inclusiv a celei feroviare. A fost subliniată importanța organizării unei noi Conferințe de sprijin pentru Republica Moldova, în noiembrie curent, la Paris, în cadrul căreia va fi anunțat un nou pachet de susținere financiară pentru țara noastră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
-1,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,63 m/s
Sat
2
Sun
0
Mon
-0
Tue
0
Wed
-0
Arhivă Radio Chișinău