Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ungariei

  • 16 Septembrie 2021 10:00
Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ungariei

Premierul Natalia Gavrilița a avut ieri o întrevedere cu Sandor Szabo, Ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, a relatat agenției MOLDPRES Direcția comunicare și protocol a Guvernului.

Prim-ministrul a apreciat asistența oferită de către Ungaria țării noastre în perioada 2020-2021, în special donațiile de echipamente medicale pentru tratamentul COVID-19. Totodată, s-a accentuat că Ungaria și Moldova recunosc reciproc certificatele de vaccinare COVID-19, scrie sursa citată.

Cei doi oficiali au discutat și despre un plan de acțiuni pentru implementarea prevederilor Declarației comune privind parteneriatul strategic încheiat în 2020 între cele două țări. Declarația evidențiază calitatea Ungariei de membru al Uniunii Europene și obiectivul Republicii Moldova de integrare europeană, dar și importanța intensificării dialogului politic și multidimensional între state. 

Natalia Gavrilița a mai menționat că țara noastră este interesată de consolidarea cooperării cu Grupul de la Visegrad, structură din care fac parte Cehia, Polonia, Slovacia și Ungaria, în contextul integrării europene, dar și al implementării unor proiecte transfrontaliere în domeniul energiei, transportului, digitalizării.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău