Prim-ministrul Dorin Recean, la Forumul de Securitate de la Kiev: „Suntem alături de poporul Ucrainei și împărtășim un viitor european comun”

  • 25 Mai 18:32
Prim-ministrul Dorin Recean, la Forumul de Securitate de la Kiev: „Suntem alături de poporul Ucrainei și împărtășim un viitor european comun”

Prim-ministrul Dorin Recean a vorbit în cadrul celei de-a 15-a ediții a Forumului de Securitate de la Kiev, care se desfășoară în perioada 25 - 26 mai, în capitala Ucrainei. În mesajul său către participanți, oficialul a vorbit despre reziliența autorităților de la Kiev și vitejia poporului ucrainean cu care își apără țara și întregul sistem de valori europene, mai ales democrația și libertatea, transmite Guvernul R. Moldova.

„Suntem uimiți de curajul extraordinar al poporului ucrainean și de sacrificiul de sânge al eroilor care apără libertatea Ucrainei, a Moldovei și a Europei. Susținem pe deplin Formula de pace din 10 puncte propusă de președintele Volodimir Zelenski, care conține pașii necesari pentru reglementarea conflictului. De asemenea, țara noastră susține și crearea Tribunalului Special pentru crime de război și crime împotriva umanității”, a menționat șeful Guvernului de la Chișinău în intervenția sa online.

Prim-ministrul Dorin Recean a reiterat faptul că Republica Moldova va continua să ofere sprijinul necesar țării vecine pentru a putea face față provocărilor sociale și economice, suplimentar la cele opt loturi de asistență pentru regiunile Ucrainei și ajutorul constant oferit refugiaților ucraineni din țara noastră.

„Republica Moldova participă în mod activ la culoarele de solidaritate, împreună cu Uniunea Europeană și alți parteneri externi. Suntem alături de poporul ucrainean. Victoria Ucrainei va restabili pacea și dreptatea istoriei noastre europene comune”, a conchis prim-ministrul Dorin Recean.

Forumul de securitate de la Kiev se desfășoară anual și este principala platformă din Ucraina pentru discutarea problemelor de război și pace, securitate națională și globală. Printre participanți se numără șefi de state și de guverne, experți în relații internaționale și probleme de securitate, diplomați, jurnaliști și activiști.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Fri
20
Sat
21
Sun
22
Mon
18
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău