Prim-ministrul Dorin Recean, într-o vizită de lucru în capitala Lituaniei

  • 11 Aprilie 19:40
Prim-ministrul Dorin Recean, într-o vizită de lucru în capitala Lituaniei

Vizita prim-ministrului Dorin Recean, în Lituania, a început la Asociația de limbă și cultură română „Dacia”, care adună membrii diasporei din Republica Moldova și România. Astăzi, asociația împlinește 35 de ani de la fondare, perioada în care conaționalii noștri au continuat să promoveze, la Vilnius, cultura și tradițiile moldovenești. Cu această ocazie, premierul Dorin Recean le-a oferit în dar un tricolor, se arată într-un comunicat emis de Guvern.

Șeful Executivului a vorbit despre parcursul european al țării noastre și angajamentul autorităților de la Chișinău de a implementa reformele care vor moderniza Republica Moldova după modelul statelor membre ale Uniunii Europene. Premierul a subliniat că accentul este pus pe dezvoltarea economică a țării, atragerea investițiilor și reformarea justiției, menționând că, pentru a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor din întreaga țară, Guvernul construiește sate și orașe moderne.

„O altă prioritate este menținerea unui dialog cât mai productiv cu diaspora și implicarea acesteia în transformarea țării. Vă îndemn să ne ajutați pentru ca Republica Moldova să fie ancorată definitiv în marea familie a Uniunii”, a subliniat premierul Dorin Recean.  

În prezent, Asociația „Dacia”, numără circa 70 de persoane care, în cooperare cu Ambasada Republicii Moldova, organizează anual evenimente cu prilejul sărbătorilor naționale și expoziții tematice. De asemenea, Asociația cooperează activ cu Biroul Relații cu Diaspora și menține un dialog constant cu studenții din Republica Moldova care sosesc în Lituania în cadrul  programelor Erasmus și Erasmus+.

Prim-ministrul Dorin Recean, într-o vizită de lucru în capitala Lituaniei

Lituania este un partener apropiat al țării noastre în domenii, precum promovarea democrației, lupta împotriva amenințărilor hibride și integrarea europeană. Declarația a fost făcută de către prim-ministrul Dorin Recean la  întrevederea cu șefa Executivului de la Vilnius, Ingrida Šimonytė. Părțile au discutat despre consolidarea cooperării bilaterale și proiectele comune, realizate în beneficiul cetățenilor din cele două țări. 

Premierul Dorin Recean a apreciat creșterea volumului comerțului bilateral și a menționat că investitorii lituanieni se bucură de un mediu de afaceri primitor în țara noastră. Șeful Guvernului a îndemnat și alți oameni de afaceri să investească în Republica Moldova.  

„Guvernul construiește Moldova europeană și pășește ferm pe calea integrării în spațiul comunitar. În același timp, suntem alături de Ucraina în lupta sa pentru libertate și integritate teritorială și continuăm să ne consolidăm relațiile cu parteneri strategici, precum este Lituania”, a declarat Dorin Recean. 

În Republica Moldova sunt 61 de întreprinderi din Lituania, capitalul investit fiind de 12 milioane de lei. 

Prim-ministrul Dorin Recean, într-o vizită de lucru în capitala Lituaniei

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:0,51 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău