Prim-ministrul Dorin Recean, de Ziua Drapelului de Stat: „Drapelul este cel mai puternic simbol al unității și solidarității”

  • 27 Aprilie 17:20
Prim-ministrul Dorin Recean, de Ziua Drapelului de Stat: „Drapelul este cel mai puternic simbol al unității și solidarității”

Republica Moldova marchează, astăzi, Ziua Drapelului de Stat. La evenimentul festiv, desfășurat la Guvern, au participat președinta Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, și prim-ministrul Dorin Recean, transmite MOLDPRES.

În mesajul său, premierul Dorin Recean a subliniat că drapelul Republicii Moldova reprezintă esența istoriei, identității și aspirațiilor europene a poporului nostru, reflectând curajul și determinarea oamenilor acestei țări - de la mișcarea de emancipare națională și până la eforturile comune de a construi Moldova Europeană.

„Alături de Tricolor mergem cu fermitate în marea familie europeană, pentru că cel mai puternic simbol al Drapelului este unitatea și solidaritatea pe care o inspiră în rândul tuturor moldovenilor. De la mic la mare, drapelul ne unește în aspirațiile noastre comune pentru un viitor prosper, aici, la noi acasă.”, a menționat premierul Dorin Recean. 

Ceremonia festivă a inclus prestațiile Orchestrei Prezidențiale, Gărzii de Onoare, ale Batalionului cu Destinație Specială „Fulger”, studenților Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare” și corurilor de copii din toată țara.

Tricolorul a fost desemnat drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputații primului Parlament. Ziua Drapelului de Stat a fost instituită de Parlamentul Republicii Moldova la 23 aprilie 2010. 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
28,24
Câțiva nori
Umiditate:61 %
Vint:3,09 m/s
Tue
23
Wed
25
Thu
26
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău