Prim-ministrul Dorin Recean: „Industria este motorul economiei Republicii Moldova și are cel mai mare potențial de a produce locuri de muncă bine plătite”

  • 03 Octombrie 15:20
Prim-ministrul Dorin Recean: „Industria este motorul economiei Republicii Moldova și are cel mai mare potențial de a produce locuri de muncă bine plătite”

Industria este motorul economiei Republicii Moldova și are cel mai mare potențial de a produce valoare adăugată și locuri de muncă bine plătite, motiv pentru care Guvernul dezvoltă continuu mecanisme de susținere a acestui segment al economiei. Este mesajul transmis de premierul Dorin Recean, la prima ediție a Conferinței „Dialog Pro-Industrie - Catalizatorul viitorului industrial al Republicii Moldova”.

Prim-ministrul Dorin Recean a mulțumit comunității de afaceri pentru investițiile în creșterea companiilor, în acest fel contribuind la dezvoltarea Republicii Moldova și crearea locurilor de muncă în satele și orașele țării, menționează reposnabilii de la Direcția de comunicare a Guvernului. 

Șeful Executivului a accentuat că, în prezent, are loc procesul de armonizare a legislației naționale cu cea comunitară, iar produsele autohtone ajung în număr tot mai mare pe piața europeană.

„Pe de o parte, piața comună este o provocare în ce privește competitivitatea, dar, pe de altă parte, este o oportunitate de a crește afacerile, de a le scala la nivelul pieții libere europene”, a subliniat Dorin Recean. 

Premierul Dorin Recean a mai spus că Guvernul dezvoltă o politică de susținere a industriei, de încurajare a creșterii productivității și investițiilor atât locale, cât și din exterior. Este vorba inclusiv despre adaptarea sistemului educațional, creșterea competențelor forței de muncă și fortificarea cooperării dintre mediul academic și cel privat.

În cadrul discuțiilor la conferință, autoritățile, companiile și asociațiile profesionale vor analiza provocările din diverse sectoare industriale. Sunt abordate și programele de suport pentru antreprenori, platformele investiționale existente, învățământul dual și implementarea practicilor „verzi”.

Evenimentul este organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și reunește circa 250 de întreprinderi din toate regiunile țării. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:46 %
Vint:5,66 m/s
Fri
20
Sat
21
Sun
17
Mon
13
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău