Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o convorbire telefonică cu omologul său din Portugalia, Antonio Costa

  • 16 Iunie 2022 09:57
Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o convorbire telefonică cu omologul său din Portugalia, Antonio Costa

Prim-ministra Natalia Gavrilița a discutat ieri, 15 iunie, cu premierul Portugaliei, Antonio Costa.  Oficialii au vorbit despre situația din Republica Moldova, în contextul ultimelor evoluții din Ucraina și eforturile autorităților de consolidare a rezilienței din perspectiva provocărilor actuale.

Șefa Executivului de la Chișinău a apreciat  ajutorul umanitar al Portugaliei în gestionarea crizei refugiaților și a menționat că sprijinul comunității internaționale va permite soluționarea dificultăților pe fiecare sector în parte, precum și realizarea obiectivelor cheie pentru dezvoltarea Republicii Moldova. 

În context, prim-ministra s-a referit la perspectiva europeană a țării noastre și importanța obținerii statutului de țară candidat. „Pe lângă asigurarea unui climat socio-economic sigur pentru cetățenii noștri, ne concentrăm pe agenda de reforme și integrarea Republicii Moldova în familia Uniunii Europene. Mizăm pe susținerea Portugaliei în procesul de integrare europeană a țării noastre”, a spus Natalia Gavrilița.

Premierul Antonio Costa a vorbit despre eforturile din ultimele luni ale Executivului de la Chișinău de reformare și a menționat, în mod special, diaspora numeroasă de moldoveni care este respectată și apreciată de societatea portugheză, aceasta contribuind la promovarea unei imagini bune a țării. 

Părțile au căzut de acord să intensifice cooperarea bilaterală dintre cele două țări și să împărtășească din bunele practici și experiența integrării europene a Portugaliei. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău