Primii trei candidați la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii au fost selectați de Comisia Pre-Vetting

  • 11 Noiembrie 2022 11:15
Primii trei candidați la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii au fost selectați de Comisia Pre-Vetting

Primii trei candidați la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) au fost selectați de Comisia Pre-Vetting, transmite Radio Chișinău.

Potrivit unui comunicat al Comisiei, Livia Mitrofan și Maria Frunze, judecătoare la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, și Ioana Chironeț, judecătoare la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, corespund criteriilor de integritate etică și financiară și promovează evaluarea. Maria Frunze candidează inclusiv pentru funcția de membru al Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor.

În prezent Comisia Pre-Vetting, care este o structură independentă de evaluare a integrității candidaților pentru funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor, desfășoară evaluarea a 23 de candidați rămași în concurs și se află la etapa audierilor publice a candidaților. Din cei 23, 9 candidați au fost deja audiați, iar în privința a 6 urmează să fie emise decizii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău