Primii cinci candidați așteaptă decizia CEC pentru a se lansa în campania electorală

  • 31 Decembrie 2018 08:45
Primii cinci candidați așteaptă decizia CEC pentru a se lansa în campania electorală

Comisia Electorală Centrală urmează să decidă până miercuri, 2 ianuarie, în privința înregistrării primilor concurenți electorali în circumscripția națională la alegerile parlamentare din 24 februarie.

Săptămâna trecută, cinci  formațiuni politice au depus actele la CEC, iar dacă vor fi înregistrate în calitate de concurenți electorali, acestea vor figura în buletinele de vot în următoarea ordine:

  1. Partidul Democrat,
  2. Blocul Acum DA PAS,
  3. Partidul Comuniștilor,
  4. Partidul Socialiștilor și
  5. Partidul Șor.

Campania electorală pentru toți concurenții electorali înscriși pentru alegerile parlamentare va începe la 25 ianuarie.

În același, două partide – PDM și PCRM – au fost înregistrate vineri de către autoritatea electorală permanentă ca participanți la referendumul consultativ care va avea loc pe 24 februarie odată cu alegerile parlamentare. Conform, Codului electoral, campania electorală pentru participanții la referendum începe din momentul înregistrării.

Precizăm că alegerile parlamentare vor avea loc în baza sistemului mixt de vot în care 50 de deputați sunt aleși pe liste de partid ca și până acum, iar 51 – în circumscripțiile uninominale, într-un singur tur.

La referendumul consultativ inițiat de democrați, alegătorii urmează să răspundă dacă sunt de acord cu reducerea numărului de deputați de la 101 la 61 și cu retragerea mandatului acestora înainte de termen.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău