Primii castraveți autohtoni se vând deja în piețele și supermarketurile din țară

  • 08 Aprilie 2019 11:01
Primii castraveți autohtoni se vând deja în piețele și supermarketurile din țară

Primii castraveți crescuți în serele din R.Moldova au atins maturitatea de consum și pot fi găsiți în piețele și supermarketurile din țară.

Culesul primei recolte este în toi, în cele trei sere din satul Lazo, raionul Drochia, confirmă producătorul de la Nord, Alexandru Dascăl.

„Sunt mulțumit, dar încă trebuie să se mai dezvolte planta. Putem recolta până la 3-4 kg de pe o plantă. Este mult lucru”.

Semințele de castraveți au fost semănate în sere în luna ianuarie, pentru a putea aduna cât mai devreme prima recoltă, pentru aceasta a fost nevoie să se creeze condiții speciale.

Temperatura din interiorul serelor nu a scăzut sub 18 grade. Un factor important este și umiditatea aerului, dar și temperatura solului. Pentru a obține o recoltă bogată, crescătorii de castraveți folosesc și o soluție specială pentru a lupta cu dăunătorii.

Producătorul de la Drochia spune că primele legume se vând la tarabe la preț de aproximativ 50 de lei pentru un kilogram. Prețul este mai mare decât în sezonul trecut.

Sursa: agrobiznes

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău