Primii 14 mii de tineri din R. Moldova, care împlinesc vârsta de 18 ani vor putea beneficia de „vouchere culturale” în sumă a câte 1.000 de lei

  • 29 Iulie 2022 11:45
Primii 14 mii de tineri din R. Moldova, care împlinesc vârsta de 18 ani vor putea beneficia de „vouchere culturale” în sumă a câte 1.000 de lei

Primii 14 mii de tineri din Rep. Moldova, care împlinesc vârsta de 18 ani, vor putea beneficia, începând cu luna septembrie a.c., de „vouchere culturale” în sumă a câte 1.000 de lei fiecare. În acest sens, Parlamentul a votat, cu susținerea a 79 de deputați, în două lecturi modificări la Legea culturii, transmite Radio Chișinău.

Serviciile culturale vor putea fi accesate cu ajutorul unei aplicații pe telefoane mobile. Acestea vor fi dezvoltate până în toamnă. Cu banii oferiți de stat, tinerii vor putea merge la teatre, muzee, săli de expoziții și concerte În buget, pentru acest program de stat, sunt prevăzuți 10 milioane de lei în acest an.

Autorii legii speră să ca aceasta „să aducă tinerii cât mai aproape de produsul cultural.” Cele mai recente date oficiale arată că, în Rep. Moldova, consumul cultural a scăzut în ultimii ani cu peste 20 la sută, atestându-se o scădere a numărului de spectatori în teatre și muzee. Guvernul a alocat, recent, 15 milioane de lei pentru dezvoltarea produsului teatral, concertistic și producții noi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:4,63 m/s
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău