Primele schimbări în eșalonul puterii, după ce Vadim Krasnoselski a câștigat alegerile din Transnistria

  • 15 Decembrie 2016 13:46
Primele schimbări în eșalonul puterii, după ce Vadim Krasnoselski a câștigat alegerile din Transnistria

Noul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în urma așa-ziselor alegeri prezidențiale, va fi înlocuit de Alexandr Șerba la cârma Sovietului Suprem, pretinsul organ legislativ transnistrean. Anterior, Șerba a deținut funcția de vicepreședinte, transmite corespondentul IPN din regiune.

Șefa pretinsului Comitet de Anchetă din stânga Nistrului, Olga Dubrovina, acuzată că a dispus ilegal mușamalizarea acțiunilor criminale ale echipei fostului lider transnistrean, Evgheni Șevciuk, a fost suspendată din funcție.

După ce pe rețelele de socializare au apărut informații că de pe teritoriul singurei companii audiovizuale așa-zise de stat din regiune este retras echipamentul, echipe de milițieni au fost mobilizate la fața locului, iar în funcția de șef al așa-zisului serviciu de stat pentru mass-media a fost numită Lidia Kolodka, care anterior a fost purtătorul de cuvânt al lui Vadim Krasnoselski.

Evgheni Șevciuk s-a deplasat urgent la Moscova, unde, după cum este precizat pe pagina web oficială, „are planificate un șir de întâlniri de lucru”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău