Primele reacții | Ion Ceban și Andrei Năstase au anunțat că sunt gata să-și continue campania și că vor învinge în turul doi

  • 21 Mai 2018 07:44
Primele reacții | Ion Ceban și Andrei Năstase au anunțat că sunt gata să-și continue campania și că vor învinge în turul doi

Candidații care se vor confrunta în turul doi pentru funcția de primar al Chișinăului – reprezentantul Partidului Socialiștilor, Ion Ceban și liderul Platformei DA, Andrei Năstase, au anunțat că sunt gata să-și continue campania și și-au exprimat speranța că vor învinge în turul doi.

Ion Ceban, care a acumulat peste 40% din voturi, potrivit rezultatelor preliminare, l-a felicitat pe contracandidatul său, Andrei Năstase, cu care urmează să se întâlnească în turul doi. Ion Ceban, care anterior susținea că ar putea învinge chiar din primul tur, a afirmat că rezultatul obținut este unul bun și l-a invitat pe Andrei Năstase să se confrunte în dezbateri electorale zilnice în care să discute cele mai importante probleme ale Capitalei, dar să evite discuțiile politice.

Andrei Năstase a declarat însă într-o conferință de presă că are propria agendă și preferă să se întâlnească cu orășenii decât să participe la dezbateri. Atât el, cât și președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu au calificat rezultatul votului ca pe o victorie a opoziției pro-europene împotriva actualei guvernări.

Silvia Radu a motivat rezultatul slab pe care l-a obținut, în comparație cu previziunile sondajelor din campanie, prin faptul că nu a avut o echipă în spate precum candidații din partea partidelor. Ea le-a solicitat învingătorilor din primul tur să se axeze mai mult pe problemele municipiului și mai puțin pe politică. Totodată, ea a declarat că e prematur să se pronunțe în privința susținerii vreunui candidat în turul II.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău