Primele ploi ale sezonului musonic au inundat orașul Mumbai, grav afectat de pandemia de COVID-19

  • 09 Iunie 2021 18:44
Primele ploi ale sezonului musonic au inundat orașul Mumbai, grav afectat de pandemia de COVID-19

Drumuri și piețe din Mumbai au fost inundate, iar circulația unora dintre autobuzele și trenurile locale a fost întreruptă miercuri, după sosirea primelor ploi din sezonul musonic în capitala financiară a Indiei, un oraș deja grav afectat de pandemia de COVID-19, informează DPA, citat de AGERPPRES.

Sezonul musonic a debutat mai devreme în acest an în Mumbai. Biroul de meteorologie a emis coduri roșii de vreme severă pentru acest oraș și districtele învecinate Thane, Raigad și Palghar, în contextul în care alte ploi torențiale sunt prognozate pentru următoarele 48 de ore.

Inundațiile și aversele au afectat campania locală de vaccinare împotriva maladiei COVID-19 și au întrerupt traficul rutier și feroviar, a raportat postul de televiziune NDTV.

Orașul indian a început să își redeschidă gradual economia luni, după mai multe săptămâni de lockdown din cauza pandemiei de coronavirus, care evoluează în prezent pe o curbă descendentă.

Autoritățile din Mumbai au raportat peste 700.000 dintre cele 2,9 milioane de cazuri de persoane infectate în India începând din martie 2020, precum și 15.073 de decese asociate maladiei COVID-19.

Marți, în Mumbai au fost raportate 673 de cazuri noi, cel mai scăzut bilanț zilnic după cel din 23 februarie, potrivit Brihanmumbai Municipal
Corporation (BMC).

Începând de luni, serviciul de transport public și-a reluat activitatea, iar magazinele au fost redeschise. Restaurantele și centrele spa s-au redeschis la 50% din capacitate.

Experții indieni au tras însă un semnal de alarmă, spunând că pandemia de COVID-19 ar putea afecta pregătirile făcute de autorități înainte de sosirea ploilor din sezonul musonic. Unii dintre ei se tem că rețeaua de canalizare nu a putut fi curățată într-o manieră corespunzătoare.

Imagini transmise de televiziunile locale arată străzi inundate de șovoaie de apă și numeroase autobuze și autovehicule rămase blocate în trafic.

BMC a anunțat că a trebuit să închidă un centru de vaccinare împotriva COVID-19 situat în cartierul Byculla. Alte zone afectate din oraș au fost Santa Cruz și Colaba.

Sezonul musonic creează de obicei blocaje impresionante în Mumbai, un oraș construit pe țărmul Mării Arabiei, din cauza inundațiilor ample provocate de ploile torențiale. Decesele rezidenților sunt adeseori cauzate de prăbușirea unor locuințe, electrocutare și înec.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău