Primele plăți din pachetul de ajutor pentru Ucraina vor avea loc în martie, anunță Ursula von der Leyen

  • 06 Februarie 17:11
Primele plăți din pachetul de ajutor pentru Ucraina vor avea loc în martie, anunță Ursula von der Leyen

Ucraina va beneficia de primele plăți din pachetul de 50 de miliarde de euro adoptat de Uniunea Europeană încă din luna martie, a anunțat marți președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmite Agerpres.

Cu aprobarea Parlamentului European, finanțarea „va menține economia funcțională” în Ucraina pentru următorii patru ani, a declarat von der Leyen în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg.

Săptămâna trecută la Bruxelles UE a reușit să realizeze un front unit și să adopte pachetul de ajutor pentru Ucraina la summitul extraordinar al Consiliului European de pe 1 februarie.

Premierul ungar Viktor Orban și-a folosit dreptul de veto pentru a bloca o propunere anterioară privind ajutorul pentru Ucraina, pe care a criticat-o drept „anti-democratică” în lipsa unei revizuiri a programului de finanțare.

Liderul ungar a legat anterior negocierile privind bugetul multianual al UE de deblocarea fondurilor UE pentru țara sa, care au fost blocate din cauza acuzațiilor de corupție și de abuz de putere.

Von der Leyen le-a mai spus eurodeputaților că noua finanțare pentru Kiev trimite mesajul că UE „va fi alături de Ucraina în fiecare zi a acestui război și în fiecare zi de după aceea”.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:6,69 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău