Primele cuvinte transmise de Christian Eriksen din spital, la două zile după ce a fost la un pas de tragedie

  • 14 Iunie 2021 10:02
Primele cuvinte transmise de Christian Eriksen din spital, la două zile după ce a fost la un pas de tragedie

Christian Eriksen (29 de ani) s-a prăbușit pe teren în prima repriză a partidei Danemarca - Finlanda 0-1, de la EURO 2020.

Potrivit digisport.ro, fotbalistul a fost resuscitat minute bune pe teren, înainte de a fi scos pe targă și spitalizat. UEFA a anunțat, la câteva ore după incidentul care a șocat lumea fotbalului, că starea lui Eriksen este stabilă.

Mijlocașul danez a transmis un mesaj din spital, prin intermediul italienilor de la Gazzetta dello Sport. 

"Vă mulțumesc! Nu mă voi da bătut! Mă simt mai bine acum, dar vreau să înțeleg ce s-a întâmplat. Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru tot ceea ce ați făcut pentru mine", le-a transmis Christian Eriksen italienilor de la Gazzetta dello Sport.

Christian Eriksen, victima unei crize cardiace în prima repriză a partidei de la Copenhaga, este în continuare spitalizat, în stare stabilă, a anunțat duminică Federația daneză de fotbal (DBU).

"În această dimineață am vorbit cu Christian Eriksen care i-a salutat pe coechipierii săi. Starea sa este stabilă și este în continuare spitalizat pentru examene suplimentare", a indicat DBU într-un comunicat postat pe Twitter.

În minutul 43 al meciului Danemarca - Finlanda, Eriksen s-a prăbușit brusc pe teren, fără să fie atins de vreun adversar, iar personalul medical a intervenit rapid pentru a-l resuscita, înainte ca jucătorul să fie transportat la spital.

"Am reușit să-l aducem 'înapoi' pe Christian", a spus medicul echipei naționale daneze, Martin Boesen.

Meciul s-a reluat după o întrerupere de aproape două ore, fiind câștigat cu 1-0 de finlandezi.

"A fost o seară tristă din toate punctele de vedere, necazurile lui Christian Eriksen eclipsând evident orice altceva", a adăugat Federația daneză în comunicatul său.

 

 

 

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
7
Fri
9
Sat
10
Sun
11
Mon
10
Arhivă Radio Chișinău