Primele critici ale lui Raul Castro la adresa lui Donald Trump

  • 06 Martie 2017 08:33
Primele critici ale lui Raul Castro la adresa lui Donald Trump

Președintele cubanez Raul Castro a criticat dur, duminică, politicile anti-imigrație, comerciale și în alte domenii ale omologului său american, Donald Trump, informează Agerpres.

Administrația de la Casa Albă revizuiește în prezent destinderea față de Cuba începută de președintele Barack Obama, iar Castro a apreciat politicile comerciale promovate de Trump ca "egoiste". Planul SUA de a construi un zid la frontiera cu Mexicul este "irațional", a mai declarat liderul de la Havana, într-un discurs adresat unei reuniuni a liderilor de stânga, în Venezuela, eveniment transmis duminică de televiziunea de stat cubaneză.

"Noua agendă a guvernului SUA amenință să dezlănțuie o politică comercială extremă și egoistă, care va afecta competitivitatea comerțului nostru extern, să încalce acordurile de meniu, să vâneze și să deporteze migranții", a susținut Raul Castro.

Președintele cubanez a arătat că migrația este provocată de inegalitatea și sărăcia în creștere, cauzate de sistemul economic internațional inechitabil. În acest context, zidul la granița americano-mexicană lovește toți latinoamericanii: "Nu se pot îngrădi sărăcia, catastrofele și migranții cu ziduri, ci prin cooperare, înțelegere și pace", a spus el.

Obama a convenit cu Castro să colaboreze pentru normalizarea relațiilor bilaterale, după 50 de ani de eforturi americane de a izola Cuba condusă de regimul lui Fidel Castro, fratele actualului președinte. Ulterior, au fost reluate legăturile diplomatice între Washington și Havana și s-au semnat mai multe acorduri de cooperare, reamintește Reuters. Luna trecută, însă, Trump a declarat, după o întâlnire cu senatorul de Florida, Marco Rubio — un adversar vehement al destinderii — că împărtășește vederile acestuia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău