Primele cazuri de animale sălbatice infectate cu COVID-19, semnalate în Canada

  • 02 Decembrie 2021 19:30
Primele cazuri de animale sălbatice infectate cu COVID-19, semnalate în Canada

Trei exemplare de cerb cu coadă albă din Quebec au fost infectate cu COVID-19, acestea fiind primele cazuri raportate la o specie sălbatică în Canada, a anunțat miercuri guvernul federal canadian, citat de AFP.

„Pe 29 noiembrie 2021, Centrul național pentru bolile animalelor exotice din cadrul Agenției canadiene de inspecție a alimentelor a confirmat primele cazuri de SARS-CoV-2 la trei cerbi cu coadă albă din Canada”, a anunțat Ministerul Mediului într-un comunicat, potrivit DIGI24.

Rapoarte recente au arătat că în Statele Unite, COVID-19 a fost transmis de la oameni la căprioarele sălbatice cu coadă albă, însă nu a fost detectat niciun caz de transmitere de la căprioare la om, potrivit Ministerului canadian al Mediului.

Căprioarele canadiene infectate trăiesc în pădurile din Eastern Townships, o regiune din Quebec care se învecinează cu Vermont și Maine, două state americane.

Toate se aflau „aparent în stare bună de sănătate” și „nu prezentau semne clinice ale bolii”, au precizat reprezentanții ministerului canadian.

Probele prelevate de la vânat la începutul lunii noiembrie au detectat boala. Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor a fost anunțată pe 1 decembrie, mai notează sursa citată de Agerpres.

De la începutul pandemiei, noul coronavirus a fost depistat la mai multe specii la nivel global, inclusiv la „nurca de crescătorie, animale de companie și animale din grădini zoologice”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău