Primele 150.000 de doze dintr-un lot de 500.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson, donat de SUA, va ajunge astăzi în R. Moldova

  • 12 Iulie 2021 10:16
Primele 150.000 de doze dintr-un lot de 500.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson, donat de SUA, va ajunge astăzi în R. Moldova

Primele 150.000 de doze dintr-un lot de 500.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson, donat de SUA prin intermediul platformei COVAX, va ajunge astăzi în R. Moldova.

„Nu putea exista un prilej mai important pentru această donație. SUA rămâne partenerul ferm al Republicii Moldova în combaterea acestei pandemii și salvarea vieților cetățenilor Moldovei. După cum a spus Președintele Biden, Statele Unite se angajează să confere eforturilor internaționale de vaccinare aceeași rapiditate pe care a demonstrat-o pe plan intern.
Această donație este cea mai recentă într-un parteneriat extins și productiv, în cadrul căruia s-au acordat peste 4 milioane de dolari de asistență legată de combaterea COVID în Republica Moldova, inclusiv echipamente fizice precum frigidere de laborator și distilatoare de apă, și de asemenea pregătire profesională pentru personalul centrelor de vaccinare și Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Este un moment unic în istorie. Statele Unite vor continua să facă tot ce putem pentru a construi o lume mai sigură și mai protejată de amenințarea bolilor infecțioase”, a scris anterior ambasada SUA pe Facebook. 
 
Lotul donat va sosi aproximativ la ora 20:40 la Aeroportul Internațional Chișinău și va fi transportat ulterior la depozitul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău