Primele 10 companii ale statului generează pierderi (Revista presei)

  • 15 Februarie 2018 11:00
Primele 10 companii ale statului generează pierderi (Revista presei)

Revista presei din 15 februarie 2018

Voronin face DEZVĂLUIRI despre Zinaida Grecianîi, spunând că ar fi printre cei care au FRAUDAT Banca de Economii, scrie Ziarul national. Voronin a declarat pentru Adevărul Live că Greceanîi ar fi luat anterior un credit în sumă de peste 40 de milioane de lei de la Banca de Economii a Moldovei (BEM) pe care nu l-a întors.„Zinaida Greceanîi singură a luat un credit de la BEM de peste 40 de milioane de lei și nu a întors niciun leu. Referitor la celelalte personaje, eu nu pot numi pe nimeni. Merge ancheta, pare că merge sau merge înapoi”, a spus Vladimir Voronin la emisiunea „Adevărul Live”.

Ziarului de Gardă, scrie astăzi despre „stăpânii laptelui”, oamenii din spatele celor mai mari producători de lactate din R. Moldova. Potrivit publicației, pe lângă milioanele obținute din comerț, companiile din R. Moldova care produc și comercializează produse lactate au câștigat, în ultimii ani, sute de contracte cu statul pentru livrarea produselor alimentare în instituții publice. ZDG mai scrie, cum Primăria Chișinău este obligată de instanța de judecată să-i vândă magazinului UNIC, terenul aferent. Ziarul publică un material despre pensiile deputaților vs pensiile cetățenilor de rând. Reporterii Ziarului de Gardă au aflat detalii și despre legea tichetelor de masă: cum va funcțion, pe cine avantajează această lege și ce riscuri semnalează comisiile parlamentare de avizare.

Avertismentul BERD la adresa Chișinăului: Primele 10 companii ale statului generează pierderi, titrează Moldstreet. Șeful BERD a discutat cu autoritățile necesitatea urgentă de a intensifica implementarea proiectelor cheie de infrastructură. Întârzierile în construcția drumurilor și modernizarea căilor ferate împiedică creșterea economică și afectează calitatea vieții în țară. Chakrabarti s-a arătat deranjat de faptul cum sunt implementate mai multe proiecte de infrastructură, pentru care instituția a alocat sume uriașe.

Într-un interviu pentru portalul TRIBUNA, cunoscutul analist politic, Victor Ciobanu a vorbit despre noua polarizare a societății și a clasei politice între unioniști și stataliști, care prinde tot mai mult contur, dacă poate miza PAS și PDA pe electoratul unionist, cum crede că va evolua situația politică în lunile următoare, cine sunt favoriți în următoarele alegeri, dar și despre alte aspecte importante. Acesta afirmă că nu a fost o surpriză – declarația antirusă adoptată în prima ședință a sesiunii parlamentare. În acest mod a fost anunțată tema principală de campanie a guvernării. E mult mai simplu să apelezi la simboluri și emoții, decât să discuți probleme cu adevărat importante.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău