Primele 10 autospeciale achiziționate în cadrul Proiectului SMURD-2 au ajuns în R.Moldova

  • 06 Iulie 2021 13:38
Primele 10 autospeciale achiziționate în cadrul Proiectului SMURD-2 au ajuns în R.Moldova

Primele 10 autospeciale achiziționate în cadrul Proiectului SMURD-2 au ajuns în Republica Moldova, informează IGSU.

Tehnica specială a fost livrată la sediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și urmează să completeze baza tehnică materială destinată acțiunilor de intervenție a echipajelor SMURD.

Opt autospecialele sunt de tip FRAP fiind destinate intervenției rapide în caz de incendii sau accidente, evacuării și transportului de victime. Acestea  dispun de echipament pentru stingerea incendiilor, descarcerare, acordarea primului ajutor, precum și de o celulă medicală. Mașinile  performante sunt destinate misiunilor de salvare. Totodată, două ambulanțe de terapie intensivă vor spori calitatea acțiunilor SMURD.  

Conform Proiectului SMURD-2, în total vor fi livrate 14 autospeciale  dotate cu echipament medical performant pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea pacienților la spital, precum și efectuarea lucrărilor de descarcerare și salvare.

Proiectul transfrontalier  SMURD 2 este finanțat de Uniunea Europeană cu un buget în valoare de peste 10 milioane euro și prevede reconstrucția a două puncte de operare SMURD la Ungheni și Cantemir, a patru platforme pentru elicopterele SMURD, în preajma a patru spitale din municipiile Chișinău, Bălți și Cahul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Românii de pretutindeni
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău