Primarul unui oraș mare din SUA devine primul politician american care își încasează salariul în bitcoin

  • 03 Noiembrie 2021 12:08
Primarul unui oraș mare din SUA devine primul politician american care își încasează salariul în bitcoin

Francis Suarez, primarul orașului Miami, a anunțat marți pe Twitter că își va încasa următorul salariu în bitcoin, relatează Markets Insider, potrivit hotnews.ro.

„Îmi voi lua următorul salariu 100% în bitcoin...problemă rezolvată!”, a scris primarul, dându-i tag lui Mike Sarasti, directorul pentru inovație și tech al orașului, potrivit sursei citate

Suarez a răspuns unui tweet făcut de Anthony Pompliano, un antreprenor și investitor în domeniul crypto, care întrebase „Cine va fi primul politician american care va accepta salariul în bitcoin?”.

Markets Insider notează că schimbul de replici ilustrează încă o dată susținerea lui Suarez pentru criptomonede și angajamentul său de a face din Miami un hub pentru inovarea digitală.

În luna octombrie acesta declarase pentru Boomberg că autoritățile din Miami vor prezenta un plan pentru plătirea angajaților publici în bitcoin. Suarez a spus de asemenea că își dorește ca locuitorii orașului să își poată plăti amenzile și chiar taxele în bitcoin.

Mai mult, Suarez vrea ca municipalitatea să poată adăuga bitcoin în bilanțurile contabile, un lucru care deocamdată este interzis de legislația statală și federală din Statele Unite.

În septembrie acesta și-a exprimat speranța că MiamiCoin, un nou proiect crypto lansat recent, ar putea într-o zi să susțină orașul fără ca locuitorii să fie nevoiți să plătească taxe locale. 30% din valoarea acestor criptomonede merge către oraș când sunt cumpărate sau minate.

Suarez, un republican în vârstă de 44 de ani, a fost reales marți pentru un nou mandat de primar în urma unei victorii categorice care i-a adus 79% din voturile exprimate, anunță Miami Herald.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău