Primarul orașului Glodeni, Stela Onuțu, afirmă că a aflat din presă că în localitate va fi instituită carantina

  • 15 Aprilie 2020 10:51
Primarul orașului Glodeni, Stela Onuțu, afirmă că a aflat din presă că în localitate va fi instituită carantina

Primarul orașului Glodeni, Stela Onuțu, afirmă că a aflat din presă că în localitate va fi instituită carantina, și nu de la autorități. De asemenea, ea a declarat pentru site-ul Congresului Autorităților Locale că abia pe 14 aprilie, în ziua când a fost impusă carantina, șeful Serviciului Situații Excepționale i-a transmis un regulament, dar că nu au fost delimitate cu exactitate sarcinile nivelului I de administrare, nivelului II și ale administrației centrale.

În acest context, Stela Onuțu și-a exprimat îngrijorarea că după perioada stării de urgență, unii primari ar putea fi trași la răspundere pentru unele decizii pe care le iau acum. Totodată, primărița afirmă că autoritățile centrale nu le transferă niciun leu localităților afectate de pandemie.

Spitalul de la Glodeni, unde au fost depistate mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus, a fost transformat în instituție care tratează bolnavii de COVID-19, iar pacienții cu alte maladii sunt direcționați la instituții medicale din alte localități,  a mai precizat primărița.

Sursa:calm.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău