Primarul municipiului Chișinău a avut o întrevedere cu Primarul de Cluj, Emil Boc. Subiectele abordate de cei doi oficiali

  • 09 Septembrie 2021 16:02
Primarul municipiului Chișinău a avut o întrevedere cu Primarul de Cluj, Emil Boc. Subiectele abordate de cei doi oficiali

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, aflat zilele acestea într-o vizită în România, a avut miercuri o întrevedere la Cluj-Napoca cu Primarul Emil Boc.

Pe parcursul discuțiilor celor 2 oficiali au fost abordate mai multe subiecte privind colaborarea de viitor între municipalități, prin preluarea proiectelor implementate cu succes în Cluj-Napoca. Astfel, s-a convenit ca o delegație de la Primăria Chișinău să efectueze vizite de lucru în municipiul Cluj-Napoca, pentru schimb de experiență, precum și inițierea unor proiecte bilaterale.

Potrivit Primarului General, Ion Ceban, subiectele de interes pentru Chișinău sunt digitalizarea serviciilor publice, implementarea proiectelor green-city, iluminatul stradal, domeniul cultural etc. „Cluj-Napoca este un exemplu de oraș care s-a dezvoltat și s-a modernizat în timp. Am avut o discuție foarte bună și călduroasă cu Primarul Emil Boc, unde am găsit deschidere și suport pentru Chișinău în realizarea mai multor proiecte comune", a menționat edilul capitalei.

La rândul său, Primarul de Cluj, Emil Boc a salutat delegația municipiului Chișinău și a declarat că municipiul Cluj-Napoca este deschis pentru colaborare atât în proiecte de dezvoltare, cât și în domeniul educației, sportului, culturii, artelor, dar și pentru a transmite modele de bune practici în domenii precum guvernanță participativă sau dezvoltarea infrastructurii și tehnologiilor inovative.

În context, Ion Ceban a ținut să precizeze că în Cluj studiază tineri din Chișinău, iar municipalitatea ia în calcul crearea unor programe pentru implicare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău