Primarul Ion Ceban îi cere viceprimarului Victor Chironda să-și prezinte demisia

  • 22 Iunie 2021 15:21
Primarul Ion Ceban îi cere viceprimarului Victor Chironda să-și prezinte demisia

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, îi cere viceprimarului Victor Chironda să-și prezinte demisia. În caz contrar, va iniția personal procedurile care se impun pentru a-l demite din funcție. Declarația vine după ce, recent, viceprimarul a adus mai multe acuzații la adresa primarului și a colegilor săi, spunând că ar fi abuzat verbal și intimidat când el, de fapt, „încearcă să spună lucrurilor pe nume și să oprească anumite ilegalități”, transmite IPN.

Potrivit edilului, viceprimarul ar avea multiple proiecte restante. Printre acestea, partea practică legată de parcări în capitală, unde Victor Chironda nu s-ar fi implicat deloc. La fel, conceptul cu privire la comerțul stradal, la care trebuia să vină cu soluții în martie și nu a venit nici în iunie, „când am avut acel balamuc cu gheretele” și care a fost preluat de ex-viceprimarul Inga Ionesii, care l-a dus la bun sfârșit. „Reparația drumurilor, calitatea lucrărilor, implicarea lui Victor Chironda − zero. ”, a specificat Ion Ceban.

La scurt timp după conferință, Victor Chironda a scris pe Facebook că tot ce a spus Ion Ceban sunt minciuni. „Voi veni cu clarificări pe fiecare dintre punctele expuse și cu un raport de activitate, nu am ce ascunde. Un singur lucru e clar din această ieșire. Domnul primar insistă să schimbe focusul problemei de la ilegalitățile făcute de arhitectul-șef Svetlana Dogotaru și colegii săi în procesul de autorizare a demolării Hotelului Național pe mine și demisia mea. Este clar deja că Ion Ceban este personal interesat în demolarea acestei clădiri și acoperă cu prețul proprii imagini o ilegalitate promovată intens de cei care au influență asupra sa”, a scris viceprimarul. Victor Chironda a menționat că prin retragerea atribuțiilor sale de semnare a actelor permisive, primarul confirmă că este incomod anume din motivul că s-ar opune intereselor lui și ale colegilor din domeniul construcțiilor din oraș. Anterior, viceprimarul Victor Chironda a declarat că scandalul din jurul său are menirea de a redirecționa atenția opiniei publice de la emiterea autorizației de demolare a clădirii Hotelului Național.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău