Primarul interimar Silvia Radu a dispus „curățenie generală” în Chișinău, până în aprilie

  • 24 Februarie 2018 08:30
Primarul interimar Silvia Radu a dispus „curățenie generală” în Chișinău, până în aprilie

De săptămâna viitoare, în municipiul Chișinău ar urma să înceapă curățenia generală de primăvară, iar acțiunile de salubrizare din cadrul campaniei se vor desfășura până la începutul lunii aprilie. În această perioadă, subdiviziunile municipale urmează să efectueze lucrări de salubrizare în spațiile pe care le au în gestiune. O dispoziție în acest sens a fost semnată de către primarul interimar, Silvia Radu, transmite IPN.

Direcția municipală locativ-comunală și amenajare urmează să efectueze lucrări de curățenie generală manuală și mecanizată a teritoriului de uz comun – trotuare, stații de așteptare a transportului public, platforme de colectare a deșeurilor menajere. Direcția este responsabilă și de curățarea pilonilor, pereților și altor elemente de anunțuri neautorizate în baza contractelor de prestări servicii încheiate cu întreprinderile municipale.

În responsabilitățile Direcției locativ-comunale intră și monitorizarea efectuării lucrărilor de salubrizare a curților de bloc, inclusiv a locurilor de joacă pentru copii, a platformelor de colectarea a deșeurilor menajere, a spațiilor verzi, a terenurilor de sport, administrate de către gestionarii fondului locativ, iar în caz de necesitate, să aplice amenzi.

DGLCA este responsabilă și de organizarea acțiunilor de colectare separată a deșeurilor de echipamente electrice, electronice și a bateriilor, acumulatoarelor uzate de la populație, organizații și agenți economici.

Din cadrul Direcției urmează să fie desemnate persoane în calitatea de agenți constatatori, care în comun cu persoanele desemnate de preturile de sector, vor efectua acțiuni de verificare a stării sanitare și vor întocmi, după caz, procese verbale pentru neasigurarea curățeniei de către asociațiile de locatari, agenți economici, organizații, proprietarii caselor particulare etc.

Campania de salubrizare de primăvară se desfășoară în perioada 26 februarie-6 aprilie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
-0,04
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Tue
2
Wed
4
Thu
7
Fri
1
Sat
0
Arhivă Radio Chișinău