Primarul interimar al Capitalei, somat să facă publică istoria juridică a terenului aferent cafenelei „Guguță”

  • 29 Iulie 2018 08:53
Primarul interimar al Capitalei, somat să facă publică istoria juridică a terenului aferent cafenelei „Guguță” Fosta cafenea „Guguță”. Foto: livejournal.com

Vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, a cerut primarului interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, să publice informația privind istoria juridică a terenului aferent cafenelei „Guguță” din Grădina Publică „Ștefan cel Mare” și legalitatea contractului de cesiune.

„Domnule Codreanu, am auzit că Dvs. chipurile sunteți împotriva construcției în locul cafenelei Guguță a unui Centru de business. Atunci vă propun să ridicați dosarul terenului aferent cafenelei și să încercați să verificați legalitatea tuturor tranzacțiilor cu el”, a scris Slusari pe pagina sa de Facebook.

Potrivit vicepreședintelui Platformei DA, la 31 decembrie 2014 un teren cu suprafața de 0,2236 ha sub numărul cadastral 0100520.184, aflat pe str. Maria Cebotari, 20 a fost transmis în baza Deciziei Consiliului Municipal către compania Finprivat Invest.

Ulterior, pe 14 noiembrie 2017, același teren a trecut în posesia firmei Regata Imobilă în baza unui contract de cesiune a creanței, anexat la contractul de arendă precedent, menționează TV8.

„Dle Codreanu și domnii consilieri municipali, nu vreți să verificați legalitatea acestui contract de cesiune ? De fapt, noi putem vorbi despre alt CONTRACT DE ARENDĂ a terenului, deoarece s-a schimbat posesorul terenului. Verificați, vă rog, dacă acest contract de cesiune a fost semnat de către reprezentantul primăriei (atunci primarul interimar a fost Silvia Radu). Mai mult ca atât, dacă de-facto a apărut un alt contract de arendă, sunt foarte curios de ce acest act juridic nu a fost legalizat prin altă decizie al Consiliul municipal, care deține dreptul exclusiv de a transmite terenurile municipale în folosință?”, mai scrie Alexandru Slusari, precizând că Andrei Năstase cu echipa nu a reușit să examineze dosarul Guguță, iar acum nu au acces la toate documentele necesare.

El sugerează insistent autorităților municipale să rezilieze contractul de arendă, afirmând că în lipsa unor explicații făcute publice pe marginea acestui subiect ar exista motive suficiente pentru a crede că Ruslan Codreanu și consilierii municipali sunt „complici ai mafiei imobiliare”.

Proiectul de construcție unei clădiri cu opt etaje a fost aprobat de Consiliul Național al Monumentelor Istorice majoritatea voturilor, în ciuda eforturilor depuse de societatea civilă de a zădărnici implementarea proiectului. Printre cei care și-au dat votul este și Ion Ștefăniță, care s-a opus variantei inițiale a proiectului. Astfel, construcția multi-etajată va cuprinde spații comerciale și de agrement, având destinație socio-culturală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:0 m/s
Wed
4
Thu
5
Fri
5
Sat
6
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău