Primarul interimar al Capitalei explică de ce l-a demis pe Balaur și răspunde la acuzațiile privind ultimele numiri

  • 05 August 2019 11:49
Primarul interimar al Capitalei explică de ce l-a demis pe Balaur și răspunde la acuzațiile privind ultimele numiri

Șeful fracțiunii Partidului Liberal (PL) din Consiliul municipal Chișinău (CMC), Ion Cebanu, îl acuză, printr-o interpelare, pe primarul general interimar al capitalei, Adrian Talmaci, că a emis mai multe dispoziții privind numiri în funcție „prin abuz de putere” și că nu ar avea acest drept. În replică, edilul interimar califică acuzațiile liberalului drept „o răzbunare”, menționând pentru ZdG că acesta insistă să-l repună în funcție pe Mihai Moldovanu.

Talmaci susține că a avut motive pentru a-l demite pe Nicolae Balaur din funcția de pretor al sectorului Râșcani, în cadrul căreia a activat înainte de a deveni secretar interimar al CMC, în calitate de secretar.

Potrivit lui Talmaci, numirile și demiterile vicepretorilor au fost realizate prin demersurile pretorilor, „ei au hotărât candidaturile”, „totul este absolut legal și corect”.

Referitor la acuzațiile lui Cebanu precum că el, fiind primar interimar, nu poate emite asemenea dispoziții, Adrian Talmaci precizează că „în lege nu este nicio interdicție”, iar despre „asigurările că aceste persoane nu vor folosi resursele administrative în campania electorală”, despre care întreabă liberalul, primarul interimar spune că nici nu poate fi vorba despre resurse administrative în aceste cazuri.

Mai mult, Adrian Talmaci susține că liberalii ar insista ca acesta să-l repună în funcție pe Mihai Moldovanu, demis anterior din funcția de șef al Direcției sănătate.

Recent, Vasile Meriacre a fost eliberat din funcția de vicepretor al sectorului Râșcani și numit consilier în cadrul Cabinetului primarului general interimar al municipiului Chișinău, Adrian Talmaci. Printr-o altă dispoziție, vicepretor al sectorului Râșcani a fost numit Valentin Vdovicenco.

Anterior, edilul interimar i-a numit consilieri pe Pavel Perju și Victor Pruteanu.

La 22 iulie, pretor al sectorului Râșcani a fost numit Vlad Melnic.

De asemenea, Talmaci a numit, la 23 iulie, trei vicepretori noi.

Sursa:ZDG

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău