Primarul Iașiului solicită președintelui României declararea Autostrăzii Unirii obiectiv de interes național

  • 26 Iulie 2019 09:23
Primarul Iașiului solicită președintelui României declararea Autostrăzii Unirii obiectiv de interes național

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, îi solicită președintelui României Klaus Iohannis, prin intermediul unei scrisori deschise, să îi ceară premierului ca autostrada Unirii Ungheni - Iași - Târgu Mureș să aibă statut de obiectiv de interes național, potrivit Agerpres.

"Domnule Președinte Klaus Iohannis, având în vedere convocarea de către Excelența Voastră a ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pentru ziua de marți, 30 iulie, în vederea avizării rectificării bugetare propuse de Guvern, precum și intenția prim-ministrului Viorica Dăncilă de a declara Autostrada Comarnic - Brașov ca obiectiv de interes național, vă rog, în numele comunității ieșene și a Asociației "Moldova se dezvoltă", să solicitați Premierului României să acorde același statut și Autostrăzii 'Unirii' Ungheni - Iași - Târgu Mureș", se arată în scrisoarea deschisă a primarului Mihai Chirica.

"Această cerere este în deplină concordanță cu Legea nr. 291 / 29 noiembrie 2018, promulgată de Excelența Voastră la Palatul Cotroceni în prezența autorităților locale și parlamentarilor din Moldova și a asociațiilor care militează pentru acest proiect. Vă rog să vă folosiți autoritatea cu care ați fost învestit pentru ca, măcar în al doisprezecelea ceas, Guvernul României să înțeleagă faptul că Autostrada "Unirii" este esențială pentru dezvoltarea Moldovei, pentru crearea unei legături între Estul și Vestul țării și între Occidentul Europei și românii de pe cele două maluri ale Prutului. După cum și Excelența Voastră a afirmat atunci, Autostrada Unirii este "o nevoie absolut legitimă care s-a transformat într-o chestiune de securitate sau de siguranță națională". Autostrada "Unirii' este vitală pentru destinul milioanelor de români din Regiunea de Nord-Est și din Republica Moldova", mai spune primarul Iașiului în scrisoarea deschisă adresată președintelui României. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău