Primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, și cel interimar al Chișinăului, Silvia Radu, au semnat un acord de colaborare

  • 14 Februarie 2018 17:25
Primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, și cel interimar al Chișinăului, Silvia Radu, au semnat un acord de colaborare

O săptămână a culturii de la Chișinău în București și una a teatrelor din București la Chișinău urmează să fie organizate în cele două Capitale, ca parte a programului concret de colaborare semnat, azi, la București, de primarul general, Gabriela Firea, și cel interimar al Chișinăului, Silvia Radu.

Programul se va derula pe trei coordonate - cultură, educație și sănătate. Gabriela Firea a promis donații de carte către Biblioteca Municipiului Chișinău, două autobuze pentru înființarea unui traseu cultural în capitala Moldovei, tabere pentru copiii olimpici, dar și posibilitatea unor stagii și programe de pregătire în domeniul medical, transmite Radio România Actualități.

„Așa cum știți, Primăria Capitalei are în administrare 19 spitale și ne dorim ca în aceste spitale ale Municipiului București rezidenții de la Chișinău să poată să participe la programe de internship, iar medicii de la Chișinău, eventual managerii de spitale, să poată participa la programe de instruire aici, în București, la spitalele noastre”, a precizat primarul Bucureștiului.

Gabriela Firea a mai anunțat că Primăria Capitalei va acorda sprijin municipalității Chișinăului pentru lucrările de consolidare și renovare a două importante clădiri din Capitala Moldovei, Maternitatea Nr. 1 și sediul Liceului "Mihai Eminescu".

Primarul interimar al Chișinpului, Silvia Radu, a subliniat buna colaborare la nivel guvernamental dintre România și Republica Moldova, amintind de sprijinul acordat școlilor și grădinițelor sau serviciului de urgență de peste Prut, și a precizat că speră la o astfel de relație și între cele două Capitale, referindu-se inclusiv la posibile proiecte de dezvoltare.

„Mă adresez direct investitorilor din România, și în mod special celor din București, să îndrăznească să vină la Chișinău, avem nevoie de proiecte investiționale și avem planificate proiecte mari, atât în infrastrucură, cât și în dezvoltarea economică a urbei, iar administrația Chișinăului va fi întotdeauna deschisă și va susține toți investitorii de bună-credință care vor dori să investească în municipiul Chișinău”, promite Silvia Radu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău