Primarul din New York impune vaccinarea anti-COVID obligatorie pentru tot sectorul privat

  • 06 Decembrie 2021 19:45
Primarul din New York impune vaccinarea anti-COVID obligatorie pentru tot sectorul privat

Bill de Blasio, primarul orașului New York, a anunțat luni că toți angajații din sectorul privat vor fi vizați de obligativitatea de a se vaccina împotriva noului coronavirus începând din 27 decembrie, informează AFP, potrivit Agerpres.

Edilul american a mers astfel și mai departe în această direcție decât a făcut-o deja președintele Joe Biden, a cărui obligativitate de vaccinare, care ar trebui să intre în vigoare pe 4 ianuarie, dar care este în prezent suspendată în urma unei decizii în instanță, îi viza doar pe angajații companiilor cu peste 100 de salariați.

"Aici, la New York, am decis să lansăm un atac preventiv (împotriva noului coronavirus, n.r.) pentru a face într-adevăr ceva îndrăzneț ca să oprim răspândirea COVID-19 și pericolele pe care această boală le aduce pentru noi toți", a declarat Bill de Blasio pentru postul de televiziune MSNBC.

El a precizat că toți "angajații din sectorul privat din New York vor fi vizați de obligativitatea de vaccinare începând din 27 decembrie", o măsură care privește aproximativ 184.000 de companii, societăți și magazine.

De altfel, începând de la aceeași dată, "newyorkezii cu vârste de peste 12 ani vor trebui să prezinte dovada că au primit trei doze de vaccin", a precizat actualul primar din New York, care va părăsi această funcție pe 31 decembrie, când va fi înlocuit de Eric Adams, ales în urma alegerilor din 2 noiembrie.

Varianta Omicron a noului coronavirus a fost de acum confirmată în cel puțin 15 state federale americane - inclusiv câteva cazuri în statul New York, unde se află cel mai mare oraș din Statele Unite, deosebit de afectat de pandemia de COVID-19 în 2020, cu cel puțin 34.000 de decese.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:2,06 m/s
Thu
12
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău