Primarul din Ivano-Frankivsk, Ruslan Marținkiv: Dacă va fi un atac asupra orașului, va fi unul aerian

  • 19 Martie 2022 18:29
Primarul din Ivano-Frankivsk, Ruslan Marținkiv: Dacă va fi un atac asupra orașului, va fi unul aerian

Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupașcu, transmite: Primarul orașului ucrainean Ivano-Frankivsk, Ruslan Marținkiv, și-a exprimat temerea, sâmbătă, că localitatea pe care o administrează ar putea fi, în continuare, ținta atacurilor aeriene ale armatei ruse.

El a declarat, pentru AGERPRES, că, deși există riscul unor atacuri din partea Rusiei, populația este pregătită să opună "maximă rezistență inamicului".

"A fost bombardat de trei ori Aeroportul din Ivano-Frankivsk și, din această cauză, credem noi că, dacă va fi un atac, va fi unul aerian, de genul celor care au mai avut loc în Ivano-Frankivsk, Liov și în alte zone. Se iau multe măsuri pentru a crea în orașul Ivano-Frankivsk un climat de liniște și, pe cât se poate, să opunem maximă rezistență inamicului", a afirmat Marținkiv.

Primarul a arătat că, în prima săptămână de la declanșarea războiului din Ucraina, economia orașului a fost puternic afectată, majoritatea companiilor de aici încetându-și activitatea.

"În prima săptămână, o mare parte din societăți au fost închise, însă la sfârșitul primei săptămâni de război am avut discuții cu aceste societăți și majoritatea și-au reluat activitatea. 90 - 95% din economia din Ivano-Frankivsk funcționează. Din diferite motive, 5 - 7% din firme nu mai funcționează. Chiar dacă aceste întreprinderi nu își vor relua activitatea, sperăm ca celelalte societăți care vin în Ivano-Frankivsk din zonele afectate vor compensa pierderile", a adăugat edilul.

Șeful administrației din Ivano-Frankivsk susține că peste 30 de firme din regiunile afectate de război și-au manifestat intenția de a se reloca în orașul său.

"Sunt companii IT, care caută birouri pentru desfășurarea activității. 30 de firme deja și-au confirmat prezența în Ivano-Frankivsk. Unele deja au ajuns, altele sunt pe cale de a ajunge", a precizat Ruslan Marținkiv.

Orașul Ivano-Frankivsk, situat în Vestul Ucrainei, are o populație de peste 250.000 de locuitori.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău